Lente, welkom in mijn tuin!

Lente, welkom in mijn tuin

Lente, welkom in mijn tuin!

De lente komt eraan! – De zon komt weer wat vaker tevoorschijn, de temperatuur klimt langzaam omhoog en de eerste bollen laten zich beetje bij beetje zien na een welverdiende winterslaap. Wetend dat de lente in aantocht is, begint het ook weer te kriebelen om de tuin in te gaan. Hoog tijd om het binnen en buiten lenteklaar te gaan maken!

Zin om te tuinieren, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Wij helpen je alvast een beetje op weg.

Frisgroene grasmat

Wil je binnenkort genieten van een gezonde en frisgroene grasmat, dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Begin met het maaien van het gras. Als er mos en vuil (viltlaag) in de grasmat zit, dan is het goed om deze te verticuteren. Dit maakt de grond weer open en zorgt dat de groei van het gras wordt bevorderd. Zaai nog wat extra graszaad als je een wat vollere grasmat wilt hebben. En als finishing-touch strooi je nog wat heerlijke gazonmest.

Verpotten en planten

Bloemen en planten zijn echte sfeermakers en geven kleur aan je tuin. De voorjaarsbollen beginnen langzaamaan te bloeien,  maar wist je dat er ook hele leuke zomerbollen zijn, zoals de ranonkel, Kaapse hyacint of de freesia. De bollen mogen nu de grond en zullen zich van de zomer weer van hun fleurige kant laten zien. Klaar met de bloemen dan mogen ook je overwinterende planten weer naar buiten. Heb je geen kuipplanten maar wil je wel wat groen toevoegen aan je tuin, dan zouden wij het wel erg leuk vinden als je voor de buxus kiest. In de volle grond of in een pot, het kan allebei. Kies je voor de buxus dan is het goed om hem deze maand extra goed te bemesten met speciale buxusmest. Belangrijk is dat de mest voldoende sporenelementen bevat, wat zorgt dat jouw buxus in optimale conditie blijft en zijn frisgroene kleur behoudt.

Snoeien doet groeien

Deze maand kan je ook beginnen met het snoeien van verschillende heesters. Bijvoorbeeld de vlinderstruik (Buddleja), hortensia (Hydrangea Arborescens) of je rozenstruik. Maar heb je een buxus die weer wat vorm kan gebruiken, dan mag je ook die een goede knipbeurt geven.

Genieten van de lente!

Alle klusjes afgevinkt? Dan is het nu tijd om heerlijk achterover te leunen en te genieten van een ‘lenteklare’ tuin.

Op zoek naar meer tuininspiratie? 

https://nl.pinterest.com/buxus6682/