Groen EHBO voor buxus

Eerste Hulp Buxus Ongelukken

Groen EHBO

Zoals wij wel eens worden overvallen door verkoudheid of met een griepje in bed komen te liggen, heeft ook de Buxus wel eens een minder moment. In de groen EHBO voor Buxus vind je de meest voorkomende kwalen met een passende ‘eerste hulp’.

Heeft u vragen over de buxus, maar kunt u de antwoorden niet op de Buxus Jeans of Garden website terug vinden?

https://www.buxuscare.com/

BUXUS RUPS

RUPS GESIGNALEERD! – Groen EHBO voor Buxus met een rupsen probleem.

Blijf de komende tijd extra alert en controleer uw Buxus met regelmaat op deze vervelende indringer, de buxusrups.

Kijk goed, want ze vallen namelijk niet erg op. De buxusrups kruipt namelijk graag diep en ver weg in de plant, hierdoor beschermt hij zichzelf om zich zonder zorgen te kunnen verpoppen.

Komt u een buxusrups tegen handel dan direct. Zijn het  maar een paar rupsen dan kunt u deze het beste met de hand verwijderen. Maar nog beter is om de plant direct te behandelen met een biologisch rupsen middel. Speciale middelen zijn te verkrijgen bij de betere tuincentra. Vraag de medewerker desnoods om extra advies. Extra belangrijk is om de Buxus niet alleen bovenaf, maar ook binnenin het gewas goed te behandelen. Want daar zitten de rupsen verstopt. Krijgt u met één behandeling niet alle rupsen weg, dan is het goed om de behandeling nogmaals te herhalen.

De buxusrups is te herkennen aan zijn fel groene kleur en zwarte kop. Hij voedt zichzelf maar al te graag met de sappige baadjes van de Buxus. De van oorsprong Aziatische vlinder kan 4 cm groot worden.
De schade ontstaat niet zo zeer door de kleine jonge rupsen, maar als deze volwassen worden kunnen zij de Buxus in een korte tijd helemaal kaal vreten en laten een kleverig wit spinsel in de Buxus achter.
Deze plaag is goed te behandelen met een speciaal rupsenmiddel waarbij het belangrijk is om alle groene bladeren te raken.

Behandeling in een vroeg stadium beperkt de schade aan de Buxus.
Periode buxusrups : Hele jaar door goed opletten!

Speciale biologische rupsenmiddelen zijn verkrijgbaar bij de betere tuincentra en bouwmarkten.

MOTTENVAL

TWEE MOTTEN IN ÉÉN KLAP – Groen EHBO voor Buxus met een motten probleem.

Wil je de eerstvolgende generatie buxusmotten voor zijn, dan is het verstandig om een mottenval op te hangen. Een verantwoordelijke manier om de buxusmotten populatie tegen te gaan.

Met een lokstof (vrouwelijke feromonen) worden de mannetjes naar de mottenval gelokt, waardoor een grote kans bestaat dat de vrouwtjes onbevrucht achter zullen blijven.

Geen eitjes betekent natuurlijk ook geen rupsen!

Heeft u nog meer vragen over de buxusmot, maar kunt u de antwoorden niet op de Buxus Jeans of Garden website terug vinden?

http://www.sosbuxusmot.be/

BUXUS SCHIMMEL

HELP! MIJN BUXUS WORDT KAAL – EHBO voor Buxus met een schimmel probleem.

De Buxus schimmel is te herkennen aan de zwarte vlekken op de bladeren. De met schimmel aangetaste bladeren vallen er na enkele dagen massaal af en er ontstaan zwarte strepen op de jonge Buxus twijgen.

De schade die deze schimmel achterlaat zijn grote kale plekken, maar wees gerust want de Buxus gaat niet dood.

Behandeling in een vroeg stadium beperkt de schade aan de Buxus.

Verwijder het beschadigde blad en behandel de Buxus om verdere uitbreiding van de schimmel te voorkomen. De Buxus loopt na verloop van tijd vanzelf weer opnieuw uit.

Periode Buxus schimmel : vanaf mei (Let vooral op in de warme en vochtige periodes met veel neerslag!)

Speciale middelen om de Buxus schimmel tegen te gaan zijn verkrijgbaar bij de betere tuincentra en bouwmarkten.

BUXUS BLADVLO

WIT EN PLAKKERIG – EHBO voor Buxus met een bladvlo probleem.

Bladvlooien zijn kleine insecten die 3 tot 5 mm klein zijn. De larven van de Buxus bladvlo zijn bedekt met een witte wasachtige laag en doen zich tegoed aan het aanprikken en het leeg zuigen van de jonge Buxus scheuten.

De bladvlo zelf veroorzaakt geen schade aan de plant, maar de Buxus verliest zijn sierwaarde door de witte plakkerige afscheiding die de bladvlo achter laat.  Dit kunt u eenvoudig verwijderen door de Buxus af te spoelen met water.

Behandeling in een vroeg stadium beperkt de schade aan de Buxus.

Periode Buxus bladvlo : vanaf begin april

Speciale biologische bladvlomiddelen zijn verkrijgbaar bij de betere tuincentra en bouwmarkten.