Alleskunner(s) in ‘De Grote Tuinverbouwing’

Alleskunner(s) in 'De Grote Tuinverbouwing'

Alleskunner(s) in ‘De Grote Tuinverbouwing’

De alleskunner(s) – Wekelijks gaat het team van ‘De Grote Tuinverbouwing’ op pad om huis, tuin, terras of balkon in een nieuw jasje te steken. Tuinman Ivo houdt zich bijvoorbeeld graag bezig met de metamorfose van je tuin, Lodewijk toert door heel Nederland om alles uit te leggen hoe we onze steden vergroenen en tuinicoon Rob Verlinden geeft je dé antwoorden op al je groenvragen.

In deze aflevering gaan Ivo Putman en Anouk van Kooijk bij Lucas en Jolanda langs die heerlijk genieten van hun nieuwe huis. Maar ze willen niet alleen binnen maar ook buiten op en top kunnen genieten, daarom wordt nu de tuin onder handen genomen om het plaatje helemaal passend te maken.

Zoals beloofd heeft ook de buxus weer een mooie rol in ´De Grote Tuinverbouwing´ gekregen. Tuinicoon Rob Verlinden neemt je mee naar buxuskwekerij Van Winden waar hij haarfijn uitlegt waarom buxus dé ‘jeansofgarden’ is. Buxus, de groene alleskunner die de laatste jaren al heel veel heeft moeten doorstaan zoals die hele vervelende buxusmot. Maar de buxus die al duizenden jaren geleden onze tuinen sierde laat zich zeker niet kennen. Deze groene held is en blijft de sierplant voor onze tuin, terras en balkon. Ook ontkracht Rob Verlinden het nepnieuws over de mezensterfte waardoor de buxus in een negatief daglicht werd gezet. Het bestrijden van de buxusrups zou volgens dit nieuws de oorzaak zijn van de dood van heel veel jonge mezen.

Rob Verlinden; ‘Buxus, de alleskunner verdient een ereplaaats in de tuin, het balkon of op het terras!’

Deze aflevering krijgt de buxus alle aandacht, want ook voor Keukenhof heeft Rob weer nieuwe plannen. Helaas is door het Coronavirus het niet mogelijk om Keukenhof te bezoeken. Maar gelukkig zijn de opnames vooraf wel gelukt.

Heb je deze aflevering van De Grote Tuinverbouwing gemist of wil je het gewoon nog een keer zien? Laat je een uur lang inspireren en informeren over alles wat je met groen kunt doen.

De Grote Tuinverbouwing_Aflevering 27