Buxus alert van dé buxusdokter

Buxusdokter

Buxus alert van dé buxusdokter

Dé buxusdokter adviseert – Wie alle afleveringen van De Grote Tuinverbouwing heeft gezien, die kent hem waarschijnlijk al. In aflevering 28 van De Grote Tuinverbouwing heb je kennis kunnen maken met Steven Oostendorp, dé buxusdokter.

Steven Oostendorp is in het dagelijks leven werkzaam als hovenier en is gek op groen, maar heeft één speciale passie, de buxus. Door zijn werkzaamheden tussen al het groen heeft hij zijn ‘buxus’ kennis vergaard en de nodige ervaring opgedaan om nu ook zijn diensten te kunnen verlenen aan zijn buxuspatiënten. De buxusdokter zet zich niet alleen in voor de buxus zelf, maar ook voor iedereen die met buxus te maken heeft, zoals particulieren, hoveniers, tuincentra, tuinverenigingen en landgoederen.

Een van zijn projecten is de aanplant van drie verschillende nieuwe buxusvarianten in de Paleistuinen van Paleis Het Loo.De varianten met de elegante namen als HeritageRenaissance en Babylon Beauty vormen samen de nieuwe buxusaanwas. Er is gekozen voor deze nieuwe soorten, omdat ze resistent tegen buxusschimmel zouden zijn en een hogere weerstand hebben tegen buxusmot. Het terugbrengen van de buxus brengt de tuinen nog meer in de oorspronkelijke 17e-eeuwse staat.

Steven Oostendorp biedt naast zijn adviezen, het buxusalert aan. Een handige tool om je te helpen herinneren wanneer je de buxus extra in de gaten moet houden en/of controleren op zoals bijvoorbeeld de buxusmot.

https://buxus-dokter.nl/buxus-alert-nieuws/

Voor al je vragen of een persoonlijk advies over de buxus, raadpleeg dé buxusdokter.