Groenprogramma verrast Rob Verlinden

Groenprogramma verrast Rob Verlinden

Groenprogramma verrast Rob Verlinden

In het welbekende groenprogramma De Grote Tuinverbouwing, zorgt het creatieve team wekelijks voor een adembenemende metamorfose binnen en buiten. In aflevering 32 van het groenprogramma is te zien hoe tuinicoon Rob Verlinden zelf eens wordt verrast.

Natuurlijk mag de buxus ook niet ontbreken in de nieuwe tuin van Rob Verlinden. Tuinman Ivo Putman heeft dit keer gekozen voor een buxus in kegelvorm van Buxus Jeans of Garden. En waarom Ivo kiest voor een buxus, dat legt hij u haarfijn uit.

Heeft u deze speciale aflevering gemist, kijk deze dan terug via onderstaande link.

SBS6_De Grote Tuinverbouwing_Aflevering 32

Buxus vraagt niet heel veel verzorging en snel tevreden. Wel is het belangrijk om de buxus een paar keer per jaar te snoeien. Snoeien bevordert de bladgroei, hoe vaker u snoeit, hoe voller de plant zal worden. Mei is een uitstekende maand om de buxus een eerste snoeibeurt te geven. Gebruik voor het snoeien een scherpe snoeischaar of speciale buxusschaar. Snoei de buxus bij voorkeur op een bewolkte dag, door de felle zon kunnen de blaadjes van de plant verbranden en geelbruine randjes vertonen. Heeft u de buxus gesnoeid, dan is het belangrijk dat u de plant wat extra voeding geeft door hem bij te mesten met speciale buxusvoeding. Dit zorgt dat de plant weer genoeg voedingsstoffen krijgt om gezond en mooi groen te blijven. Wil je de buxus in perfecte topvorm houden, snoei de plant dan minimaal twee keer per jaar. De eerste keer in mei, daarna in juli en/of september.