Veelvraat in de val

Buxusmot en rups

Veelvraat in de val

Veelvraat in de val – De buxusmot is aan zijn tweede leg begonnen. Verwacht wordt dat de eitjes binnen nu en de komende weken uitkomen, waardoor er weer hongerige buxusrupsen zullen opduiken. Wil je voorkomen dat deze kleine veelvraat jouw groene trots in een mum van tijd kaal vreet? Dat kan, met wat handige tips kun je deze ongenode gasten weren of verwijderen.

Twee motten in een klap

Wil je de eerstvolgende generatie buxusmotten voor zijn, dan is het verstandig om een mottenval op te hangen. Een verantwoordelijke manier om de buxusmotten populatie tegen te gaan. Met een lokstof (vrouwelijke feromonen) worden de mannetjes naar de mottenval gelokt, waardoor een grote kans bestaat dat de vrouwtjes onbevrucht achter zullen blijven. Geen eitjes betekent natuurlijk ook geen rupsen!

Wil je meer weten over de mottenval of wil je deze bestellen? In onderstaande link meer.
https://www.bol.com/nl/p/feromoonval-buxusmot-funnelval-inclusief-4-feromonen/9200000089616685/?suggestionType=suggestedsearch&bltgh=qAnat4vxXgBIOPAH3-JPzQ.1.2.ProductPage

Topconditie

Zorg goed voor je plant en let op zijn gezondheid. Want hoe gezonder de buxus, hoe minder last deze zal hebben van de buxusrups. Je plant blijft in topconditie wanneer je hem met regelmaat behandelt met een speciale ‘healthy mix’. Deze mix zorgt dat de buxus gezond blijft en houdt vervelende schimmels weg.

Vogelparadijs

Het is niet alleen gezellig, vogels zijn ook handige hulpjes om larven en rupsen uit je planten te laten pikken. Creëer een vogelvriendelijke tuin met genoeg heggen, bomen en struikjes, vogels vinden het heerlijk om hier in te vertoeven. Strak aangelegde tuinen met weinig beplanting, veel tegels of poezen zijn minder aantrekkelijk voor vogels en zullen minder worden bezocht.

Met de hand

Natuurlijk kan je zelf ook op rupsenjacht gaan om deze één voor één zelf met de hand te vangen en te verwijderen. Maar zijn het er teveel dan is een heggenschaar een snelle en erg makkelijke oplossing om de vervuilde takken weg te knippen. Zorg wel dat het ‘vervuilde’ groenafval  in een gesloten zak worden afgevoerd om verdere besmetting te voorkomen.