Zomercheck voor een zomerproof tuin

Zomercheck voor een zomerproof tuin

Zomercheck voor een zomerproof tuin

Zomercheck – Is jouw tuin zomer klaar of kan een onderhoudsbeurt geen kwaad? Check of jouw buxus een knipbeurt nodig heeft, dit bevordert zijn groei en het behoudt van zijn volle en strakke vorm.

Voordat we met de benen omhoog, achterover in onze tuinstoel kunnen ontspannen en genieten van het buitenleven is het belangrijk om onze tuinvrienden nog even wat extra aandacht en een laatste zomercheck te geven. De maand juni staat niet alleen bekend om haar lange dagen, buiten lijken de planten dag en nacht te groeien.

Ben jij een trotse buxus eigenaar en wil je de hele zomer van jouw groene held blijven genieten, dan is het verstandig om hem deze maand nog een goede knipbeurt te geven. Na de langste dag (21 juni) is de beste periode om de buxus te snoeien, want dan is de sterke voorjaarsgroei uit de plant. Snoei je vroeger dan is de kans groot dat je de buxus later in de zomer nogmaals kunt snoeien. De buxus is één van de weinige planten die het hele jaar door groen blijft. En daarom een favoriet voor onze tuin. Maar wil je dat hij zijn strakke en volle vorm blijft houden dan is snoeien erg belangrijk.

Zin gekregen om te gaan snoeien, doe dit dan bij voorkeur op een bewolkte dag. Dit voorkomt dat de blaadjes geel worden door  verbranding van de zon. Zorg voor schoon, goed en scherp snoeigereedschap en een emmer water om tijdens het snoeien de schaar schoon te maken. De sappen van de buxus blijven namelijk aan het gereedschap plakken en zo blijft je schaar schoon en scherp. Het snoeien van vormen vergt wat extra geduld, maar oefening baart kunst. Klaar met snoeien, strooi dan als extra wat koemestkorrels rondom de plant om hem goed te laten groeien en gezond en ‘in shape’ te houden.

Buxus zomercheck
Snoeien doet groeien